Dupa cum bine stiti,
saptamana aceasta, Andra si Maruta ne-au ridicat mingea la fileu punandu-ne o
intrebare in brosura de la Lidl, o intrebare destul de dificila la prima vedere:
“Ce gatim azi?”. Mai mult decat atat, pentru a condimenta putin aceasta
intrebare, Andra si Maruta si-au luat si cate un aliat dintre cei mai vestiti bucatari,
Petrisor, respectiv Antonio, au pregatit doua retete de paste, “Penne la cuptor”,
respectiv “Farfalle deliziose” si au pus si un pariu in acest sens: a cui
apartine reteta mai buna?
Zis si facut. Cele doua echipe s-au dus in graba
la cel mai apropiat magazin Lidl pentru a face cumparaturile de rigoare
necesare pregatirii celor doua retete. Astfel, Andra si Petrisor au cumparat paste
Penne Rigate Combino, lapte, unt si smantana Pilos, cateva oua, cascaval
Buedino, bacon cubulete Dulano, sare Castello si piper macinat Mikado.
De partea cealalta, Maruta si Antonio au pus in caruciorul
de cumparaturi paste Farfalle Combino, rosii cherry proaspete, bacon Pikok,
mozzarella Lovillo, busuioc, ulei de masline Luccese si sare Castello.
In aceeasi graba cu care au plecat la cumparaturi s-au si intors acasa si au inceput sa se “joace” cu ingredientele achizitionate, de asa maniera incat sa le iasa reteta cea mai buna de paste.
Si oricat ar incerca ei sa ne convinga ca reteta
lor este mai buna, pana nu o gatim si noi acasa nu ne putem pronunta. Totusi,
reteta lui Maruta nu m-a atras deloc, fiind din punctul meu de vedere perdanta
din start, motiv pentru care am decis sa nu o mai incerc.
Drept urmare, am dat si eu o fuga la cel mai
apropiat magazin Lidl, am facut cumparaturile necesare doar pentru reteta
Andrei (a se vedea imaginea de mai sus) si am inceput sa ma “joc” si eu cu ingredientele
prin bucatarie, asa cum o face un barbat pasionat de bucatarie ca mine.
Reteta a fost foarte simplu de preparat si am
facut-o chiar in timp ce gateam si o supa de pui, nu de alta, dar timpul este
dusmanul nostru numarul unu si trebuie sa il gestionam cat mai bine pentru a ne
putea indeplini toate sarcinile zilnice.
Ce a iesit, puteti vedea imaginea alaturata, dar va
spun ca a iesit ceva cu totul si cu totul deosebit, sotia mea si cu mine
reusind a savura pana si ultima pana din vasul yena care a gazduit cu multa bucurie
reteta de paste.
In concluzie, ii felicit
pe Andra si pe Petrisor pentru ca au dat dovada de mai multa imaginatie si
pricepere la bucatarie si sa le spun lui Maruta si Antonio ca data viitoare sa
vina cu o reteta mai aleasa de paste, de ce nu, paste de tip spirala cu sos de
ciuperci si legume, scaldat intr-o baie de pasta de tomate Nostia! J
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu