Murim cu totii, insa e posibil ca asta sa se intample mai devreme
decat ne-am astepta. Vinovate sunt anumite alimente atat de nocive, incat ne
imbolnavesc si se omoara incet, pe nesimtite. Culmea este ca li se face reclama
si sunt consumate de foarte multi oameni. Iata care sunt cele trei alimente
cunoscute care ne omoara incet...
HOT DOG. Toata lumea adora sa manance sandwich-ul american cu
cremvursti, mustar si chifla... Ce ar putea sa fie toxic si nesanatos la asta?
Cremvurstii sunt realizati din resturi de carne indepartata mecanic de pe oase
(cu ajutorul unor perii mari) si au in componenta o serie de alte ingrediente
nu tocmai placute (agenti de ingrosare si arome).
Consumul de cremvursti nefierti creste riscul de imbolnavire cu Listeria, o
infectie bacteriana destul de rara, printre simptomele careia enumeram: febra,
dureri musculare, voma, diaree. Un studiu realizat de AICR a aratat dovezi
conform carora consumul a 50 de grame de carne procesata (echivalentul
cantitativ al unui cremvursti) in fiecare zi, creste riscul de tumora
maligna cu 21%.
CHIPSURILE DE CARTOFI. Sunt printre cele mai populare gustari, insa si cele mai
nesanatoase. Cartofii in sine sunt sanatosi, insa atunci cand sunt preparati
sub forma de chipsuri, lucrurile stau exact invers. Chipsurile se fac prin
prajirea in ulei a feliilor foarte subtiri de cartof, cu un adaos mare de zahar
si sare, conservanti si aditivi alimentari.
Astfel, chipsurile de cartofi su devenit simbol al junk-food-ului. Dincolo de faptul ca
ingrasa, chipsurile de cartofi sunt printre cele mai nesanatoase alimente din
cauza grasimilor nesaturate (trans). Grasimile nesaturate apar chiar in mod
natural in anumite alimente (de exemplu carne si produse lactate), insa le
intalnim mai ales in alimentele procesate (prezenta grasimilor nesaturate le
ofera o viata mai lunga in magazin). Aceste grasimi nu au nici un beneficiu din
punct de vedere nutritional si sunt nesanatoase: cresc riscul de boli
cardio-vasculare, nivelul de colesterol rau, iar unele studii le leaga de boala
Alzheimer, diabet si depresie.
BAUTURILE RACORITOARE. Nu au nici o valoare nutritionala, indiferent de adaosurile
de vitamine cu care isi fac atat de multa reclama, iar efectele lor asupra
sanatatii sunt si mai ingrozitoare. Dincolo de faptul ca in unele cazuri
provoaca obezitate si carii dentale, bauturile racoritoare sunt adevarate
licori ucigase.
Pentru ca au o concentratie mare de cafeina, sucurile sunt
considerate responsabile pentru tulburarile de somn si anxietate; benzoatul de
sodiu din bauturile racoritoare este responsabil de hiperactivitate si
modificari la nivelul adn-ului. In pus, exista dovezi ca acidul fosforic din
anumite bauturi extrage calciul din oase, reducand densitatea osoasa.
Mancati responsabil. Viata trebuie sa aiba prioritate.
Sursa: www.super-life.ro
IAR TOATE ASTEA TREBUIE INLOCUITE CU FRUCTE SI LEGUME PROASPETE
RăspundețiȘtergere