Blog personal Constantin Hriban

Transport Mobila

luni, iunie 27, 2016

Marea Racoreala!

Berry Ice
Foto: ArtaCeaiului.ro
Dintotdeauna am fost un mare consumator de ceai. In primii ani de viata consumam ceai de tei, menta, musetel sau pojarnita cu biscuiti obisnuiti, in celebra reteta a anilor '80. In anii '90 au aparut ceaurile la pliculete, intr-o multitudine de sortimente, pe care le savuram acasa cu familia. In anii 2000, pe langa ceaiurile la plicutele au aparut si ceaiurile vrac, un deliciu personal. Si mai aproape de zilele noastre, dupa anul 2010, s-au lansat ceaiurile racoritoare, asa numitele Ice Tea.

Si daca la inceputuri consumam ceai mai mult acasa, acum consum ceai mai mult la serviciu, acolo unde mi-am creat la biroul personal chiar o mica bucatarie, "bucataria lui Constantin", asa cum mie imi place sa o numesc, bucatarie pe care am luat-o cu mine de fiecare data cand am fost nevoit sa imi schimb serviciul si pe care am imbunatatit-o continuu, ajungand sa am la momentul de fata pe langa cele cateva nelipsite sortimente de ceai, cafea, lapte pentru cafea, un recipient cu zahar brun, o lingurita, un fierbator de apa, o cana pentru ceai la pliculete si o cana pentru ceai vrac.

Si peste tot pe unde am lucrat am reusit sa imi molipsesc colegii/colegele cu acest obicei de a bea un ceai. Iar faza cea mai simpatica pe care am patit-o cu "bucataria mea", pe care nu o sa o uit niciodata, a fost cand o colega de la un fost serviciu m-a intrebat "de ce tot beau atata ceai, sunt bolnav?" J Dar dupa ce i-am oferit un ceai de fructe, a doua zi si-a facut si ea o mica bucatarie la birou, cu doua-trei sortimente de ceai! J Va inchipuiti ca abia am asteptat sa vina si randul meu sa o intreb: "Ce bei atata ceai, esti bolnava?" J

Ceaiul nu este doar o bautura preparata din apa si plante, ceaiul este o foarte buna metoda de a ne hidrata organismul, de a fi un remediu pentru diverse afectiuni, de a fi un motiv de a petrece timp cu cei dragi si nu in ultimul rand, ceaiul este o arta. Ceaiul de bea gratios, precum cafeaua, cu inghitituri mici. Farfuria suport se tine cu mana stanga, iar ceasca cu mana dreapta. Zaharul se pune elegant, iar ceaiul se amesteca usor cu o lingurita, fara a atinge peretii cescutei, dupa care lingurita se pune in spatele acesteia.

Si pentru ca tot a fost foarte cald zilele acestea si probabil vor mai fi multe zile cu canicala in aceasta vara, va invit sa intrati si voi in programul "Marea Racoreala" si sa incercati colectia Ice Tea de la ArtaCeaiului.ro, o gama de ceauri delicioase, care se pot prepara foarte usor in varianta rece. Aceste ceaiuri sunt 100% naturale si contin doar bucati de fructe si frunze de ceai. Se pot servi atat cu zahar, dar si fara zahar, in functie de preferinte. Colectia Ice Tea este una de-a dreptul impresionanta, continand o multitudine de combinatii de fructe autohtone si fructe exotice, cu sau fara teina.

Sunt foarte multe ceaiuri care "mi-au facut din ochi" pe ArtaCeaiului.ro, dar pentru astazi am ales Berry Ice, un set ce contine Juicy Raspberry 50g, ceai alb si verde cu zmeura, Wild Strawberry 50g, ceai de fructe cu capsuni gustoase, Raspberries & Honey 50g, ceai de fructe cu zmeura si miere si o carafa de 2 litri pentru Ice Tea, realizata din sticla si prevazuta cu dispozitiv pentru gheata. Acest set are niste combinatii superbe de fructe, foarte bine alese, prima dintre acestea continand si ceai alb si ceai verde.

Aceste ceaiuri sunt minunate, mai ales intr-o zi torida de vara si pot fi servite de minune cu cei dragi, mai ales in aer liber la o terasa cu piscina, pentru ca "Marea Racoreala" sa fie completa! J Ce mai asteptati, haideti si voi in "Marea Racoreala"! J Sa fiti iubiti! J

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu