Un studiu recent realizat la
Universitatea Alberta din Canada, arată că un pahar de vin roșu este la fel de
benefic pentru sănătate ca și o oră petrecută în sala de forță.
Acest fapt se datorează resveratrolului
ce se conține în vinul roșu. Această substanță crește capacitatea de muncă,
îmbunătățește funcția cardiacă și întărește musculatura, adică, are aceleași
beneficii ca și exercițiile fizice.
Potrivit lui Jason Dyke, șeful echipei
de cercetare, aceasta va permite oamenilor care nu sunt în stare să meargă la
sala de sport, să se mențină totuși în formă. Resveratrolul întărește inima și
musculatura, reglează nivelul de zahăr din sânge și are un efect
anti-îmbătrânire. Studiile au arătat, de asemenea, că persoanele care beau un
pahar de vin roșu pe zi sunt mai puțin predispuse să dezvolte demență și
cancer.
Un pahar de
vin roșu la cină îmbunătățește sănătatea cardiovasculară a persoanelor care
suferă de diabet de tip 2, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la
Universitatea Ben Gurion din Neghev (Israel).
Paharul de
vin roșu băut seara ar fi benefic pentru colesterolul și inima celor bolnavi de
diabet de tip 2, relatează metronews.fr.
Cercetătorii au vrut să afle care sunt efectele consumului moderat de alcool asupra
diabeticilor. Ei au ales diferite soiuri de vin pentru a le măsura și au
ținut sub observație 224 de pacienți cu diabet de tip 2, cu vârste între 45 și
75 de ani. Majoritatea dintre ei nu consumau alcool în momentul începerii
studiului. Participanții au fost împărțiți în trei grupe: membrii primei grupe
au băut în fiecare seară 150 de mililitri de apă minerală la cină, cei din a
doua grupă au băut 150 de mililitri de vin alb, iar persoanele din a treia
grupă au băut aceeași cantitate ca celelalte persoane, însă de vin roșu. Meniul tuturor a fost
același, bazat pe regimul mediteranean, dar fără restricții.
După doi ani în care a fost respectat
regimul, cercetătorii au ajuns la concluzia că, în cazul diabeticilor,
“un consum moderat de vin, mai
ales roșu, în cadrul unui regim alimentar sănătos, nu este periculos și
scade ușor riscul cardiovascular”. “Vinul roșu este cel mai benefic pentru
metabolism, în principal fiindcă ameliorează sensibil profilul lipidic, mărind
colesterolul bun (HDL) și reducând raportul dintre colesterolul total și cel
HDL”, arată autorii studiului.
În plus, în cazul participanților la cercetare care au consumat vin, alb
sau roșu, s-a îmbunătățit calitatea somnului față de cei care au băut apă
minerală.
Sursa articol: pretioasa mea casuta de
e-mail, in care primesc foarte multe lucruri interesante, lucruri pe care
doresc sa vi le impartasesc
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu